Roy de Graaf

Roy de Graaf werd op 31 januari 1979 om 03.15 uur ter wereld gebracht in het Noord-Hollandse plaatsje Den Helder. Zijn ouders zijn Andre de Graaf, van beroep gepensioneerd agrariër en geboren in Kampen, en wijlen Gerrie de Graaf- Wittenaar, geboren in Zwolle.

Van kleins af aan heeft Roy de behoefte om in de “spotlight” te staan. Op de kleuterschool meedoen aan toneelstukjes, en op de basisschool zelf toneelstukjes in elkaar zetten en opvoeren voor de klas.

Vanaf zijn zesde jaar is Roy begonnen met ballroomdansen en dit doet hij tot op de dag van vandaag. Ook heeft hij in het verleden andere dansvormen beoefend zoals Latin American, rolstoeldansen, Salsa, Argentijnse Tango en basic Rock ‘n Roll. Sinds 1995 danst hij ook wedstrijden en sinds 2000 in officiële kleding. Wat wedstrijden betreft is hij in 2011 zwaar geblesseerd geraakt tijdens één van zijn wedstrijden en moest hij noodgedwongen (tijdelijk) stoppen.

Wat zijn overige hobbies betreft heeft Roy ook al het een en ander gedaan. Zoals hierboven verteld speelde hij veel in toneelstukjes op de kleuter- en basisschool. Ook op het voortgezet onderwijs ging hij hierin verder.

In 1994 werd Roy samen met een klasgenoot, Ikram Boueid uitgenodigd door RTL4 om mee te doen aan een casting voor de talentenjacht van de 5Uur Show. Dit liep op niks uit, maar bleek wel een enorme ervaring te zijn voor deze 2 ambitieuze jonge mensen.

In 1998 werd Roy ook uitgenodigd voor de casting van “De Nationale Soap Acteerwedstrijd” van de AVRO, maar werd helaas niet uitgekozen voor de opnames op televisie.

Op 1 juli 2003 is begon hij samen met Wilma Kramer toneelvereniging PLOTS!. In oktober 2004 stapt hij uit deze vereniging, na ruim een jaar veel succes geboekt te hebben. Hij spreid zijn vleugels en slaat een nieuwe weg in in de toneelwereld om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Maar het zou Roy niet zijn als hij geen nieuwe uitdaging zoekt in zijn leven. En dus keerde hij na een aantal jaar terug naar zijn “roots”, waar hij o.a. in de vernieuwde toneelvereniging PLOTS! meer achter de schermen werkzaam was. Deze toneelvereniging is helaas in 2009 definitief gestopt.

2012 was het jaar dat Roy volledig met zijn benen op de grond werd gezet door het plotselinge overlijden van zijn moeder.

Roy besloot zijn leven compleet om te gooien. Hij begon volop te werken aan zijn herstel na zijn eerdere blessure. Met zijn toneelmaatje Wilma pakte hij in 2012 de draad weer op op het gebied van theater en startte Toneelgroep Wilskracht. Daarin spelen ze niet alleen samen, maar schrijven ze de toneelstukken ook samen onder de naam Scripts On Stage Entertainment Productions.

2015 is het jaar dat Roy, na 4 jaar en na diverse behandelingen en revalidatie als herboren en met veel succes terugkeert op de wedstrijdvloer met zijn danspartner Marit.

Een druk baasje, een doorzetter en een man die een nieuwe uitdaging niet uit de weg gaat.