Marit Melchers

Marit is geboren in Den Helder op 17 september 1982 en dus een echte Jutter.

Marit was van kleins af aan altijd bezig met dansen en muziek. Haar moeder zegt af en toe gekscherend dat ze eerder kon dansen dan lopen. Vanaf 4 jarige leeftijd ging Marit dan ook naar de Helderse balletschool van Martine Goedegebuure, om lessen in klassiek ballet te volgen. Vervolgens nam ze, bij dezelfde balletschool, les in tapdance en folkloristische dansen, ook wel caractère genoemd.

Ze heeft dit altijd met veel plezier gedaan en heeft hiermee ook optredens gegeven, o.a. in de schouwburg van Den Helder.

Op 14 jarige leeftijd besloot Marit dat het tijd werd om iets anders te gaan doen en is toen bij Dansschool Corma op ballroom en latinles gegaan.

Zo leerde ze Roy kennen, waarmee ze voor het eerst ballroomwedstrijden ging dansen.

Na een korte tussenstop met Roy en een andere partnership, danst zij sinds 2005 weer met Roy. Ze dansen op dit moment in de Open Klasse Senioren NVAD.

Bij Dansschool Corma heeft Marit meerdere danssporten beoefend, zoals een cursus lord of the dance en een cursus argentijnse tango. In 2005 is zij begonnen met de cursus musical/showdance. Een totaal andere wijze van dansen, wat zij als een leuke aanvulling ervaart.

Maar naast het dansen heeft zij ook jarenlang dwarsfluit in harmonie orkest “het Stedelijk Muziekkorps” uit Den Helder gespeeld. Dit orkest geeft met regelmaat leuke concerten met wisselende thema’s. Inmiddels is Marit hiermee gestopt om zich onder andere volledig te kunnen richten op haar danscarriëre.

Al met al een gemotiveerde bezige bij, die in de danssport nog ver hoopt te komen.